pátek 18. dubna 2014

TABLET ANO NEBO NE?

V současné době se vede mnoho diskuzí, zda si pořídit tablet či nikoliv, zda je ve výuce podporovat nebo přímo zakázat.

Odpovědi na tyto otázky vám možná napoví tyto články:


JAK TO VIDÍM:
Až když si tablet pořídíte, tak zjistíte, jak moc ho potřebujete :-)). Myslím, že si většinou uvědomíte, jaká je škoda, že jste ho neměli už dávno. I když na druhou stranu chápu, že člověk, který obchází počítač z uctivé vzdálenosti ho asi potřebovat nikdy nebude ...
Pro mne je výhodou si pracovní úkoly místo do papírového diáře, zapisovat do tabletu. Ten mi umožní přidávat i připomenutí úkolů, řadí je chronologicky, či dle kategorií (např. třída, osobní, pracovní úkoly ...), zobrazí úkoly na jednotlivé dny v přehledném kalendáři. Ať děláte, co děláte, v papírové podobě úkoly nepřesunete.  A to je jen jeden příklad z mnoha.

Co se týká využití tabletů ve výuce, nacházejí své místo a myslím, že není důvod je zakazovat. Spíše jen dohlížet na jejich smysluplné využívání a sledování času, který děti na zařízeních tráví. Tablety nacházejí své uplatnění v předškolní přípravě, při zápisech do školy, v logopedii, u dětí s mentálním postižením, na všech typech škol (procvičování, výuka, vyhledávání informací ...).


Najdeme mnoho škol, které tablety využívají:






SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Jak to všechno začalo
Co je tablet
Tablet ano nebo ne
Jak si vybrat tablet



Žádné komentáře:

Okomentovat